1. Mennyire biztonságos a SMARTPASS okos kilincs?

A SMARTPASS kilincsek ugyanannyira biztonságosak, mint bármelyik más kilincs. Mindig az ajtóban levő zár határozza meg egy ajtó biztonságát. Az okos kilincsek általában korszerű biztonságos belépési, azonosítási funkciókkal vannak felszerelve. A legtöbb modell többtípusú azonosítási módszert használ, mint például az ujjlenyomat, a kód, kártya vagy az okostelefonos alkalmazás. Bizonyos SMARTPASS okos kilincs modellek MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) ajánlással is rendelkezik.

2. Miért jobb, mint egy hagyományos kilincs?

Okos kilincs egy modern megoldás a hagyományos kilincsekhez képest. Talán a legfontosabb és leghasznosabb különbség a kényelem, rugalmasság és a nyomonkövethetőség. Nem kell kulcsot keresni, mivel a zár nyitása kulcs nélkül történik Testreszabható beállításoknak köszönhetően saját igények szerint lehet a kilincset beállítani A nyitások idejét és azt, hogy ki nyitotta ki az ajtót a telefonos alkalmazásban követheti Amennyiben WiFi híddal is rendelkezik, akkor távolról is kezelheti az okos kilincset, Ez kiadó lakások esetén nagyon hasznos, majdhogynem nélkülözhetetlen.

3. Mi található a csomagban?

A csomagban a kilincs külső és belső oldala, kulcs, kártya, tömítések, csavarok és kézikönyv található. Egyes modelleknél a csomag tartalma eltérhet, erről a termék odalán a leírásban tájékozódhat.

4. Tartalmazza-e a zárszerkezetet?

Általában a csomag nem tartalmazza a zárszekezetet. Vannak bizonyos modellek, amelyeknél a csomag tartalmazza, erről az információt a termék leírásban találja. Fontos tudni, hogy általában a kilincsmüködtetésű záraknál nem szükséges a zárcsere. A kulcsműködtetésű záraknál sem kötelező, viszont biztonsági szempontból javasolt.

5. Milyen kiegészítők vannak a kilincshez?

Több kiegészítő van kínálatunkban, mint például:

  • Wi-Fi híd (gateway) – a távolról történő nyitás és beállítás módosításhoz elengedhetetlen
  • takarólemez – régi ajtón levő lyukak elfedéséhez
  • távirányító – bizonyos modellek távirányítóval is nyithatók
  • kártyák

6. Mennyi a garancia?

A garanciáról itt olvashat.

7. Fel tudom-e én szerelni?

Az okos kilincsek felszerelése egyszerű, és a legtöbb esetben nem igényli szakember bevonását, ugyanakkor szerelési videókkal is segítjük vásárlóinkat a kilincs felszerelésében. Azonban fontos megjegyezni, hogy az egyszerűség mértéke függ a meglévő ajtó és zárszerkezet állapotától és típusától.

Felszerelés lépései:

  • Távolítsa el a régi kilincset
  • Ellenőrizze, hogy a meglévő furatok megfelelőek-e az új kilincsnek, esetleg takaró lemez felhelyezése szükséges-e
  • Helyezze fel az új kilincset, csatlakoztassa a kábelt, helyezze be az elemeket Konfigurálja az okos kilincset a telefonos alkalmazás segítségével

Amennyiben úgy érzi, hogy inkább szakemberre bízná, így abban is tudunk segíteni, ennek érdekében vegye fel velünk a kapcsolatot.

8. Hogyan ellenőrizhetem, hogy az én ajtómra melyik a megfelelő kilincs?

A kilincs kompatibilitását az ajtóban levő zárszerkezet és annak mérete határozza meg. A kompatibilis zárakról a termék oldalán a leírásban részletesen olvashat. Amennyiben így is bizonytalan abban, hogy megfelelő-e a kilincs az ajtóra vegye fel velünk a kapcsolatot.

9. Ha új ajtót veszek, melyik kilincset válasszam?

A kilincs kompatibilitását az ajtóban levő zárszerkezet és annak mérete határozza meg. A kompatibilis zárakról a termék oldalán a leírásban részletesen olvashat. Amennyiben új ajtót vesz, így először érdemes kiválasztani azt a kilincset, mely a legmegfelelőbb az Ön számára és az ajtó megrendelésekor vegye figyelembe ennek a kilincsnek a paramétereit, hogy mely zárakhoz kompatibilis és egyeztessen az ajtó beszállítójával. Új ajtó esetén kérje az ajtóbeszállítóját, hogy automata vagy kilincsműködtetésű zárral szerelje fel ajtaját. Amennyiben a gyártónak nincs ilyen zárja, akkor rendelhet tőlünk. Ha így is bizonytalan abban, hogy megfelelő-e a kilincs az ajtóra vegye fel velünk a kapcsolatot.

10. Kültérre felszerelhető-e?

Bizonyos modellek használhatók kültéren is, erről a termék oldalán a leírásban tájékozódhat. Viszont minden esetben, amikor kültérre szereli a kilincset alaposan és pontosan helyezze fel a csomagban található tömítéseket, ellenkező esetben por és víz kerülhet a kilincs belsejébe, így annak elektronikus részei károsodhatnak és a kilincs nem fog megfelelően működni.

11. Milyen ajtóra szerelhető?

A kilincsek bármilyen ajtóra felszerelhetőek, a kompatibilitást az ajtóban levő zár határozza meg.

12. Egy applikációval tudok-e több kilincset kezelni?

A mobil alkalmazáshoz több kilincset adhat hozzá. Amikor kilincset ad az alkalmazáshoz figyeljen arra, hogy olyan nevet adjon a kilincsnek, mely segít annak a beazonosításában a későbbi beállítások során is. Pl. Otthon-bejárati ajtó, Iroda-bejárati ajtó stb.

13. Milyen nyitási kódok vannak?

Az TTLock alkalmazásba többféle kód megadására van lehetőség:

  • állandó – ez a kód addig érvényes amíg az alkalmazásban nem kerül törlésre
  • időzített – a kód érvényességének van egy kezdési és egy befejezési ideje, így a kód csak ebben az időintervallumban érvényes
  • egy-alkalmi – ezt a kódot csak egyszer lehet használni, a használat után automatikusan inaktívvá válik és többször nem nyitja ez a kód az ajtót.

14. Egy kártyával tudok-e több kilincset kezelni?

Igen, egy kártyát több kilincshez is hozzá lehet adni. A kártyát be kell tanítani minden olyan okos kilincshez, amelyeket szeretnénk vele vezérelni.

15. A fogantyú irányát lehet-e változtatni?

Igen, a fogantyú irányát lehet változtatni. Ezt még felszerelés előtt meg kell tenni.

16. Működik-e hagyományos zárszerkezetekkel?

Igen, működik hagyományos zárszerkezetekkel. Minden modell esetén a termékleírásban fel van tüntetve, hogy mely zárméretekkel kompatibilis.

17. Mivel működik? Kell-e kábelt húzni?

A kilincs működéséhez az áramforrást elemek biztosítják, így nem szükséges vezetékelés. Az elemek mindig a kilincs belső oldalán helyezkednek el.

18. Mi történik, ha az elem lemerül? És a kulcsom sincs meg?

A kulcsot mindig a lakáson kívül tárolja biztonságosan, hogyha esetleg az elem cseréjét elmulasztotta, akkor tudja a kulcs segítségével kinyitni az ajtót. Ha még sincs meg a kulcs, akkor egyes modellek esetén van egy biztonsági microUSB bemenet, így egy külső akkumulátorról tud áramot adni a kilincsnek és ujjlenyomattal, kóddal, kártyával vagy az alkalmazás segítségével ki tudja nyitni az ajtót.

19. Hány ujjlenyomatot, kódot és kártyát fogad el?

Egy kilincshez kb. 200 ujjlenyomat, kártya és kód adható hozza.

20. Hogyan kell kódot generálni és küldeni?

A kódot az alkalmazásban kell hozzáadni az adott kilincshez a ’Számkód’ menüpont alatt. Fontos, hogy a számkódot a megadása után 24 órán belül használjuk egyszer a kilincsen különben felfüggesztésre kerül biztonsági okokból.

21. Mi az eKey vagy eKulcs?

Azoknak, akik használják a TTLock alkalmazást kód küldése helyett küldhetünk eKey-t a kilincs nyitásához. Az eKey-t az alkalmazásból kell küldeni az adott kilincshez tartozó ’eKey’ menüpont segítségével. Itt meg kell adni az eKey érvényességét ugyanúgy, mint a hagyományos kód esetén. A címzetthez meg kell adni annak a személynek a TTlock felhasználó nevét (az általa a TTLock alkalmazásban való regisztráláskor használt telefonszám vagy e-mail cím), akinek küldeni akarjuk az eKulcs-ot.

22. Milyen applikációval működik?

A kilincsek a TTLock alkalmazással működnek. Az alkalmazás ingyenesen elérhető GooglePlay vagy AppStore áruházakban.

23. Kompatibilis-e az Amazon Alexa-val és Google Home-al?

Igen, kompatibilisek ezekkel az eszközökkel. Hangvezérléssel ki tudjuk nyitni az ajtót, amennyiben ismerjük az ehhez beállított biztonsági kódot, illetve lekérdezhetjük, hogy nyitott vagy zárt állapotban van-e a kilincs.

24. Belülről nyitható-e kizárólag a kilincs lenyomásával?

A kilincsek belülről mindig nyithatóak a kilincs lenyomásával, kivétel a MONTE CARLO modell, mely belülről is zárva van és a nyitni távirányítóval vagy alkalmazással lehet.

25. Mire való a Wi-Fi híd?

A Wi-Fi híd lehetőséget ad arra, hogy okos kilincsét az internethez tudja csatlakoztatni. Ez biztosítja, hogy bárhonnan elérhető legyen az intelligens kilincs, ahol internet hozzáférése van. Amennyiben szeretné zárait távolról is kezelni (például a belépéseket figyelni, jogosultságokat kiosztani stb.), úgy elengedhetetlen egy ilyen Wi-Fi híd beszerzése és csatlakoztatása az okos zárakat kezelő alkalmazáshoz.

26. A beállítások, ujjlenyomatok, kódok törlődnek, ha lemerül az elem?

Nem, semmilyen adat nem törlődik az elem lemerülésekor.

27. Van hangja a kilincsnek?

A kilincs hangot ad ki, mikor nyílik vagy záródik, illetve figyelmeztet hanggal is ha az elem merülne. Amennyiben nem szeretné, hogy hangja legyen a zárnak akkor azt kikapcsolhatja vagy a hangerőt is állíthatja az alkalmazásban. Az alkalmazásban ki kell választani az adott kilincset majd a ’Beállítások’ menüpont alatt ’Zár Hang’ lehetőségre lépre kikapcsolhatja a zár hangját vagy beállíthatja a hangerőt.

28. Milyen gyakran kell az elemet cserélni?

Normál otthoni használat mellett a jó minőségű elemekkel kb. 1 évet működik a kilincs. Az elemek töltöttségi szintjét folyamatosan figyelheti az alkalmazásban. A töltöttségi szintet frissítheti kiválasztva az adott kilincset majd a ’Beállítások’ menüponton belül a ’Basic’ majd ’Akkumulátor’ menüre kattintva.