SMARTPASS® Okos Kilincsek

Okos zárak, okos kilincsek, okos otthon, ezek a szavak egyre ismertebbek és elterjedtebbek lettek az utóbbi időben.

Az okos kilincsek ugyanolyan biztonságosak, mint mechanikus elődjeik, viszont kényelem szempontjából számos előnnyel rendelkeznek.

A kényelmes funkciók mellett szépek és elegánsak is, némely modellből több szín áll rendelkezésre, hogy minél jobban illeszkedjen a környezethez és minél jobban megfeleljen az Ön igényeinek.

Általánosan az okos kilincseinkről

Kulcs nélkül nyitható, biztonságos, elegáns.

A tulajdonos, vagyis az alkalmazásban az első hozzáadott felhasználó lesz a kilincs fő adminisztrátora. A fő adminisztrátor lát minden mozgást, jogokat adhat és vehet el a felhasználóktól, kódokat változtathat és küldhet, nyithatja és zárhatja akár távolról is ajtaját egy magyar nyelven is elérhető mobiltelefonos alkalmazás segítségével.

Napjainkban egyre több lakást, irodát, szálláshelyet szerelnek fel okos kilincsekkel, mivel a biztonságuk legalább annyira jó, mint a hagyományos termékeknek. A mi kilincseink RoHS, CE, MABISZ tanúsítványokkal rendelkeznek. Kényelmi és gyakorlati hasznuk viszont sokkal nagyobb az okos kilincseknek.

Kinek javasoljuk?

 • Szálláshelyeknek (Airbnb, panziók, bérlakások, stb.)
 • Irodáknak (bejárat, beltéri ajtók, fontos iratokat tartalmazó szekrények stb.)
 • Otthonokra (kültéri, beltéri, bejárati ajtókra egyaránt)
 • Raktárhelyiségekre

Nyitási módok:

 • Ujjlenyomattal
 • Kóddal
 • IC kártyával
 • Telefonnal közelről (Bluetooth segítségével, a telefon és a kilincs egyidőben 2-3 méteren belül kell legyen)
 • Telefonnal távolról (WiFi segítségével, ehhez szükséges egy kiegészítő, az úgynevezett Gateway, mely itt megvásárolható)
 • Hagyományos kulccsal
 • Távvezérlővel (csak az újabb modelleknél elérhető, kérdezzen rá ügyfélszolgálatunknál, a távvezérlő külön megvásárolható itt)
 • Hangvezérléssel (Amazon-Alexa szükséges hozzá)

Hogyan működnek a Smartpass kilincsek?

Kilincseink nagyrészt kilincsműködtetésű zárszerkezetekkel működnek a legjobban. Felszerelés után a kilincs bentről mindig nyílik (legtöbb modell esetén - kivétel a Monte Carlo modell), kintről pedig csak akkor, ha rendelkezünk a nyitási jogosultságok valamelyikével. A kilincsfelhúzásos zárást viszont kint és bent egyaránt jogosultságtól függetlenül elvégezhetjük.

A kilincs működéséhez az energiát elem szolgáltatja, így nincs szükség áramvezetésére, vezetékelésre. Az elemtartó a kilincs belső oldalán helyezkedik el és egy normál családi használatnál  a jó minőségű új elemek kb. 1 év üzemidővel bírnak, ipari használat vagy nagy igénybevétel esetén az üzemidő csökken. Az elemek töltöttségét Ön a telefonos alkalmazásban tudja követni, 25%-os töltöttség alatt figyelmeztet is a rendszer a cserére. Amennyiben az elemek mégis teljesen lemerülnének, vagy az elektronika meghibásodna, minden kilincsünk rendelkezik egy fizikai kulcsos nyitási lehetőséggel is vészhelyzet esetére.

Gyári beállítás szerint minden nyitás után 5 másodperccel automatikusan visszazár a kilincs. Ez változtatható a telefonos alkalmazásból 10mp, 30mp vagy akár hosszabb időre is.

Ugyanakkor beállíthat egy úgynevezett nyitvatartási időt is, vagyis átjárási módot, amikor pl. üzlet, iroda esetén nagyobb a forgalom. Beállítható például: hogy a hét bizonyos napjain adott órák között maradjon nyitva. Az időszak leteltével a kilincs automatikusan visszazár, viszont az adott napon csak akkor nyílik ki, ha azt egy jogosultsággal rendelkező fél kintről kinyitotta az átjárási időintervallumba. Ez egy biztonsági funkció, hogy automatikusan ne nyíljon ki, ha esetleg valaki nem tartózkodik ott.

Amennyiben több kilincse is van, elnevezheti őket kedve szerint, így könnyen tudja követni és beállítani a velük kapcsolatos eseményeket.

Riasztóval is rendelkeznek a Smartpass kilincsek. 5 hibás nyitási próbálkozás után a kilincs hangosan riaszt és a tulajdonosnak telefonon keresztül figyelmeztetést is küld az illetéktelen próbálkozásról.

Gondos felszerelés esetén (lásd. „Szerelési tanácsok”) a Smartpass okoskilincsek -35 és +50 Celsius fok között és akár 80%-os páratartalom mellett is kitűnően működnek.

 


Garancia

Termékeinkhez 12 hónap garanciát biztosítunk. Ezen kívül poszt-garanciális szolgáltatással is állunk vevőink rendelkezésére.